Zobacz stronę główną / FAQ / Szukaj na forum
Zaloguj się / Zarejestruj się /
Lista użytkowników /
Powrót do strony głównej serwisu.

Forum Skibicki.pl Strona Główna » Marsze z kijkami » Dieta
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
24-09-2009 18:08:06

porres
Dieta*
Chciałam się zapytać czy w marszach z kijkami powinno się/należałoby utrzymać jakąś dietę. A tak w ogóle czy mógłby Mundek napisac parę słów na temat diety co jeść czego nie jeść . Może pytanie banalne ale myślę że może być przydatne. W każdym razie dla mnie na pewno. Very Happy
Odpowiedz do tematu

Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
24-09-2009 21:02:24

Zygmunt Skibicki
Mundek
O, kurcze!
Jasne, że jakoś tam się odżywiam, może nawet rozsądnie, ale żeby nazwać to jakąś konkretną dietą, czyli określonymi zasadami doboru jakości i ilości posiłków w celu osiągnięcia jakiegoś celu zdrowotnego, to była by wielka przesada.
Ja po prostu jem wszystko w ilościach zaspokajających głód z może jedną tylko uwagą, by nie odżywiać się monotonnie. Unikam przy tym przechemizowanej żywności, a z zawodu jestem akurat technologiem chemikiem spożywczym... Trochę o tym piszę w innym miejscu.
Do tego dużo ruchu -> patrz wątek Kijowe życie. I to wszystko!

Obawiam się, że do poważnego tekstu o diecie, pytanie jeszcze: co ta dieta miała by dać, potrzebny byłby jakiś dobry fizjolog. Ja za mało na ten temat wiem.

Kilka osób, które zachęciłem do "kijkowania" także poważnie podniosło swą wydolność, a obniżyło tuszę. Przy tym okazało się, że znacznie spadł nam także poziom cukru we krwi. Piszę o tym w książce Marsze z kijkami
Odpowiedz do tematu

Odpowiedz z cytatem

Że się inni na tym nie poznają.

Mundek
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  
 Dieta 
 Forum Skibicki.pl Strona Główna » Marsze z kijkami